Expeditioner

Travel Laplands expeditioner

Travel Laplands expeditioner sträcker sig från 3-5 dagar. Vi tar er till några av mest hisnade landskapen i vildmarken. Vi bor i fantastiska stugor längs rutten, Ni har en privat guide hela vägen.

Våra privatledda expeditioner tar dig till foten av Sveriges högsta berg, Kebnekaise, och till det unika vildmarkslägret Rostujávri på den arktiska tundran.

På vår mest omfattande expedition kommer du att uppleva tre olika länder på en kombinerad snöskoter- och hundspannsresa, som inkluderar ett besök på ICEHOTEL och en övernattning i en äkta vildmarksloge.

Detta ingår i våra expeditioner: 

  • Tjänsten av en professionell vildmarksguide.
  • Användning av egen skoter med full försäkring.     
  • Användning av skoterhjälm, tvådelad huva, stövlar, vantar, skyddsglasögon och balaclava.
  • Boende med helpension.
  • Upplevelsen sträcker sig över cirka 560 kilometer
  • Dessutom ingår körning av ditt eget slädhundslag på två av våra expeditioner och kan bokas som ett alternativ i vårt tredje
  • Du måste ha fyllt 18 år och inneha giltigt bilkörkort.
  • Du bör vara i god fysisk hälsa, detta för att du ska orka med de krävande momenten
  • Du behöver inte ha tidigare erfarenheter för att klara av att framföra din snöskoter samt ditt egna slädhundsteam.
  • Guiderna kan genomföra annan färdplan än beskrivet efter deras riskbedömning delvis på grund av vädret.

Expedition 1

Arctic Trail

Upplev tre olika länder genom Sveriges och Finlands arktiska tundra och magnifika norska fjordar.

Vid ankomsten till Kiruna flygplats välkomnar guiden dig i ankomstloungen, för vidare transport till Kiruna C.

Incheckning sker vid Máttaráhkká – Northen Lights Lodge-.

Nu kommer att utrustas med skoterhjälm, balaclava, tvådelad huva med huva, skor, vantar, skyddsglasögon.

Säkerhetsgranskning av snöskoterspår och säkerhetsutrustning samt en handlingsplan vid olyckor. Efter turen kör vi en kortare snöskotertur där du lär dig känna din skoter före morgondagens magnifika äventyr.

Efter turnén väntar en varm bastu och en 2-rätters middag på lodgen.

Efter en stadig frukostbuffé packar vi ihop utrustningen på snöskotrarna som tar oss genom de låga bergen och den svenska arktiska tundran. Vår slutdestination är 180 kilometer bort.

 Vid ankomsten till den lilla byn Kilpisjärvi, som gränsar till Norge och Sverige, väntar en vedeldad bastu, isbox och 3-rätters middag. Övernattning på hotellet.

Under snöskoterkörningen från Finland och i grannlandet Norge kommer du att uppleva den magnifika naturen med branta bergssidor som stupar rakt ner i det kalla havet bredvid Hatteng.

Efter lunch kör vi till fiskeparadiset Rostujávri där vi avslutar dagen efter cirka 170 kilometer underbar snöskoteråkning med vedeldad bastu och middag. Bor gör vi i fjällstugor i ett obebott land.

Från fiskeparadiset Rostujávri korsar vi tundran ner till skogsmarken och tar sikte mot Jukkasjärvi, där vi besöker det världsberömda ICEHOTEL som erbjuder en sagovärld gjord av is och snö i finaste form.

Efter besöket på ICEHOTEL parkerar vi snöskotrarna för dagen och nu är det dags att åka hundspann. Slädhundarna som navigerar dig ut på Torne River. och efter taigaskogen upptäcker du ditt vildmarksläger där en riktig gourmetmiddag väntar.

På kvällen värmer du dig i den vedeldade bastun efter att du korsat både bergen och skogen, cirka 190 kilometer.

Vakna upp till ylande slädhundar. Efter att du har njutit av frukosten med en underbar utsikt över skogslandet. Dagen kommer att bestå av att köra ditt eget team av slädhundar tillbaka till kenneln i den lilla byn Jukkasjärvi.

Härifrån kör vi snöskotrar till startpunkten, Máttaráhkká Northen Lights Lodge där vi avslutar denna 560 kilometer långa resa som har tagit oss genom 3 olika länder, över berget och genom den norska fjorden. Med minnen som håller dig hela livet kommer du att transporteras med minibuss till Kiruna flygplats.

Egen skoter med full försäkring. 
Lån av skoterhjälm, tvådelad huva, skor, vantar, skyddsglasögon och balaclava.
4 övernattningar med helpension från middag onsdag till lunch söndag.
Köra ditt eget slädhundslag.

Viktigt att veta:
Du måste vara minst 18 år och ha ett giltigt körkort.
Upplevelsen sträcker sig över cirka 560 kilometer, du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att hantera din egen skoter och ditt eget slädhundslag, men du bör ha god fysisk hälsa.

Guiderna kan implementera en annan resplan än den som beskrivs efter riskbedömningar, delvis på grund av vädret

Pris på detta paket.

Från 34 000 kr/person

Expedition 2

Från Mattarhakka – Northern Lights Lodge åker vi med snöskoter till lavin av hisnande skönhet över den frysta arktiska tundran genom ett ojämförligt alpint område tills vi når foten av Kebnekaise, svenska Lapplands alpina massiv och dess högsta topp.
Tre-rätters middag och bastu väntar på kvällen.

Från basen av Kebnekaise går vi över till min vän för att sadla upp för en hel och spännande dag, där du kommer att uppleva att köra ditt eget slädhundslag.

Efter en hel dag med våra fyrbenta vänner kan du unna dig kockens delikatesser tillagade med lokala råvaror, bastu och avkoppling i bubbelpoolen.

Efter en solid frukostbuffé packar vi ihop utrustningen på snöskotrarna och kör genom de låga bergen och den svenska arktiska tundran. Vår slutdestination är vår utgångspunkt. Mattarahkka – Northern Lights Lodge.

Egen skoter med full försäkring. 
Lån av skoterhjälm, tvådelad huva, skor, vantar, skyddsglasögon och balaclava.
3 övernattningar med helpension från frukost, dag 1 till lunch, dag 3. Köra ditt eget slädhundslag.

250 kilometer genom det mest fantastiska landskapet. Upplevelsen styrs privat för din egen fest.

Pris: 19 900kr /person

Expedition 3

Från Mattarhakka – Northern Lights Lodge åker vi med snöskoter över den arktiska tundran mot modersjön Rostujávri. Vi stannar på väg och fiskar några timmar på guidens hemliga platser.

När vi anländer till Rostujavri, som är 100 kilometer bort från Kiruna och alla spår av civilisation väntar en varm bastu och middag med lokala råvaror.

Från lägret åker vi med skoter och skidor till de kristallklara fjällsjöarna som erbjuder fantastiskt isfiske. Lata dagar tillbringas på isen under en brännande vårsol, för dem som gynnar andra aktiviteter, åka skidor över sjön till en sagovärld av snö.

Om dåligt väder börjar, stanna vid din uppvärmda hydda mitt i sjön, där du kan se och uppleva livet på iskanten medan du fiskar

Idag packar vi in vår utrustning och resan går över de låga bergen tillbaka till Kiruna och Mattarahkka, där en fantastisk middag och bastu toppar vår fjälltur.

Frukost och utcheckning från lodgen.

Valfritt extra: Om så önskas kan du avsluta resan genom att köra ditt eget slädhundslag till svenska Lapplands mest äkta och unika lodge för en kväll. E-post för mer information.

Egen skoter med full försäkring. 
Lån av skoterhjälm, tvådelad huva, skor, vantar, skyddsglasögon och balaclava.
4 övernattningar med helpension från frukost, dag 1 till frukost, dag 4.
Bastu varje kväll.
Isfiskeutrustning
Längdskidor

350 kilometer genom det mest fantastiska landskapet.
Upplevelsen styrs privat för din bästa upplevelse.

Pris: 29 900kr /person